Továbbra is erős a forint

Vágólapra másolva!
A forint árfolyama kedden napközben hullámzott, délután az előző napi értékére tért vissza. A budapesti bankközi devizapiacon kedd délután 246,50/60 forintot ért egy euró, éppen annyit, mint egy nappal korábban.
Vágólapra másolva!

Időközben gyengülő és erősödő fázisok is előfordultak: reggel 246,95/247,05 forint is volt az árfolyam. A kereskedők szerint a gyengülés egyértelműen a feltörekvő piacok megtorpanásával, a török líra és a dél-afrikai rand jelentős értékvesztésével volt magyarázható. Később - a májusi várható költségvetési többlet hírét követően - azonban visszatért a korábbi napok erősödést felmutató irányzata, és az árfolyam egészen 246,00 forintig jutott; a délutáni zárás mintegy felezte ezt a sávot.

A kereskedők összességében a régió erősödését emelték ki, megfogalmazásuk szerint ugyanaz a trend folytatódott, mint ami a múlt héten is meghatározta a piacok mozgását.

A forint a dollárral szemben jelentősen erősödött - nem utolsósorban a kedden megjelent amerikai termelői árindex dollárgyengítő hatására. Délután 156,80/90 forint lett az amerikai deviza árfolyama, ami hétfőn 158,70/80, reggel pedig 158,40/55 forint volt.

A bankközi forintpiacon a jelek szerint egyértelművé vált a szereplők számára, hogy jelentős a forintbőség. Ennek megfelelően zuhanni kezdtek a kamatok.