Növelte bevételeit a CS Cargo

Vágólapra másolva!
A CS Cargo, a Magyarországon is érdekeltséggel rendelkező közép- és kelet-európai logisztikai csoport bevétele 2007-ben elérte a 4,266 milliárd koronát (172 millió euró), ezzel 20 százalékkal lépte túl a várt növekedést. Összehasonlítva 2006-tal a CS Cargo holding bevétele 54 százalékos növekedést mutat.
Vágólapra másolva!

A csoport pénzforgalmi többlete (EBITDA) 587 millió koronára (23 millió euró) emelkedett a 2007-es év során, ez 13,8 százalékos emelkedést jelent - áll a csoport MTI-hez eljuttatott közleményében.

2006-ban a holding forgalma csaknem 2,8 milliárd cseh korona volt, és ugyanebben az évben az EBITDA mutató elérte a 270 millió koronát.

Idén a csoport szeretné megerősíteni vezető pozícióját a cseh piacon, és tervei között szerepel a közép-európai országokban, valamint Oroszországban történő terjeszkedés is.

A CS Cargo nemrégiben Németországban alapította meg legújabb leányvállalatát, a CS Cargo Deutschland-ot. A holdingvállalat széleskörű logisztikai szolgáltatásokkal (fuvarozás, szállítmányozási tevékenységek, raktározás, információs technológiák) kíván betörni a német piacra; ezek a szolgáltatások alapvetően azonosak azokkal a szolgáltatásokkal, melyeket a csoport a Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Magyarországon, Romániában és Oroszországban biztosít ügyfelei számára.

Új fejlődési irányt a kamionos teherszállításban történő részvétel jelent. A csoport számos elosztó iroda nyitását tervezi ebben a logisztikai ágban. Az első kamionos fuvarozásra specializálódott iroda a lengyelországi Szczecin városában épül majd fel.

A CS Cargo Közép- és Kelet Európa egyik legerősebb logisztikai vállalata. Anyavállalata, a CS Cargo Holding N.V. holland székhelyű. Közvetlenül és a CS Cargo Management részvénytársaságon keresztül irányítja vállalatait a Cseh Köztársaságban (CS Cargo, részvénytársaság), Szlovákiában (CS Cargo Slovakia, részvénytársaság), Oroszországban (CS Cargo Ltd.), Lengyelországban (CS Cargo Polska, részvénytársaság ), Romániában (CS Cargo Romania A.S.), valamint Magyarországon (CS Cargo Hungária Zrt.)