Adóemelést javasolnak a gyárosok

Vágólapra másolva!
A fogyasztást terhelő adók növelése árán is be kell indítani a magyar gazdaságot, különben nem lesz mit újra elosztani - hangoztatta kedden Futó Péter, a Munkáltatók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke Vasegerszegen.
Vágólapra másolva!

Ahhoz, hogy a gazdaság beinduljon, nem tudunk más irányba menni, mint a gazdaság szereplőinek terheit csökkenteni, az adminisztrációs terhektől az anyagi terhekig - mondta.

Hozzáfűzte: a politika jelenleg nem fogadja el, hogy a szociális szférától és a "bürokratikus szférától" vonják el az élőmunka terheinek csökkentéséhez szükséges pénzt, ezért nem marad más lehetőség, mint a fogyasztás terhelése.

"Gyakorlatilag mindenki ezt az irányt javasolja, őrültségnek tartják azt, hogy a választási kampány keretében 25 százalékról 20 százalékra csökkentették az áfát" - mondta.

Futó Péter úgy fogalmazott: a kormány nemrég még egy 200-250 milliárd forintos adóreform lehetőségét kommunikálta, ami előbb 100 milliárd forintra csökkent, ma pedig - szavai szerint - ott tart a dolog, hogy valamiféle nullszaldót jelentő adóreformot kellene végrehajtani.

Emlékeztetett: szervezetük megfogalmazott egy évi 360 milliárd forint költséghatású javaslatot, amely tartalmazza a vállalkozások négyszázalékos különadójának két év alatt történő eltörlését és a munkaadói járulék 2 százalékpontos csökkentését.