Gyengült a forint

Vágólapra másolva!
A kedvezőtlen nemzetközi fejlemények miatt gyengült a forint csütörtökön. A budapesti bankközi devizapiacon délután 252,70/80 forintot ért egy euró; 80 fillérrel többet, mint szerdán, és éppen annyit, mint reggel, de kevesebbet, mint délben, amikor 253,50/60 forint volt az uniós valuta árfolyama.
Vágólapra másolva!

A kereskedők elmondása szerint már reggel érzékelhető volt a piacok elbizonytalanodása, a kockázatvállalási készség csökkenése, amit elsősorban a kedvezőtlen amerikai hírek okoztak: az amerikai tőzsdék szerdán nagyot zuhantak - ennek hatására az ázsiai tőzsdék is gyengültek.

Később a meghatározó európai kamatdöntések javították a piacok hangulatát: csütörtöki döntése alapján sem a Bank of England, sem az Európai Központi Bank nem változtatott alapkamatán. Elemzői vélekedés szerint az inflációtól még jobban tartanak, mint a növekedés lassulásától.

Kissé a dollárral szemben is veszített pozíciójából a forint: árfolyama csütörtök délután 163,80/90; szerdán 163,60/75, reggel 164,80/90 volt, de a nap során 165 forint felett is járt.