A Yahoo kikosarazta a Microsoftot

Vágólapra másolva!
Valószínűleg elfoglaltak lesznek a Yahoo ügyvédjei mostanában, ugyanis a cég részvényesei keresetére számíthat, miután a Microsoft 47,5 milliárd dolláros ajánlatát a Yahoo vezetői visszautasították. Ezzel valószínűleg a Microsoft szerepvállalása a Yahooban kútba esett - írja a www.reuters.com internetes oldal.
Vágólapra másolva!

A Microsoft szombaton vonta vissza részvényenkénti 33 dolláros ajánlatát, miután a Yahoo vezetői kitartottak részvényenkénti 37 dolláros követelésük mellett, amivel túlfeszítették a húrt. Így a részvényesek elestek a lehetőségtől, hogy papírjaikat a jelenlegi árfolyamnál 70 százalékkal nagyobb áron értékesítsék.

Stuart Grant, a Grant & Eisenhofer befektetői jogra specializálódott cég vezetője elmondta, hogy "nehéz a Yahoo igazgatóságának visszautasítani a részvényenkénti 33 dolláros ajánlatot annak tudatában, hogy nincs lehetőségük hasonlóan magas árfolyamot máshogy elérni. Bizalmi perek sora elé néz a Yahoo saját részvényeseivel szemben és a felperesek esélyei elég jók."

A Yahoo már így is 7 keresetet kapott a Microsoft februári ajánlatának visszautasítása miatt.

a cég részvényei 21 százalékot estek a Wall Streeten, így hétfőn már csak 22,65 dollárt fizettek egy Yahoo részvényért - tudhatjuk meg a www.reuters.com oldalról.