Vágólapra másolva!
A Magyar Bankszövetség pénteken tartott éves rendes testületi ülésén Felcsuti Pétert, a Raiffeisen Bank vezérigazgatóját, helyettesének Török Lászlót, a CIB Bank vezérigazgatóját választotta meg - tájékoztatta az [origo]-t a bankszövetség.
Vágólapra másolva!

A bankszövetség új elnöke, a Raiffeisen Bank 58 éves vezérigazgatója, Felcsuti Péter pályafutásának kezdetén 17 évet töltött a Magyar Nemzeti Bankban, ahonnan a Citibankhoz lépett át, majd az utóbbi 20 évben a Raiffeisen Bankot irányítja. Az elnökhelyettesnek választott Török László korábban szintén a Nemzeti Bankban dolgozott, most pedig a CIB Bank vezérigazgatója.

A választásra azután került sor, hogy az elnökség hároméves mandátuma lejárt, és Erdei Tamás, a szövetség elnöke, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója bejelentette, hogy a következő hároméves időszakra már nem vállalja a jelölést az elnöki posztra, amelyet közel 12 éven át töltött be.

Az elnökség további tagjai lettek még Czirják Sándor, Csicsáky Péter, Gyuris Dániel, Kolossváry Ádám. A szövetség etikai bizottsága elnökének Pulai Miklóst választották meg

Erdei Tamás, az MKB Bank vezérigzgatója már korábban bejelentette, hogy a következő hároméves időszakra már nem vállalja jelölését az elnöki posztra, miután közel 12 éven át volt a bankszövetség elnöke.

Lejárt az elnökség mandátuma is, és két elnökségi tag, Csányi Sándor és Gergely Károly sem jelöltette újra magát. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója 14 évig volt az elnökség tagja, Gergely Károly, a Fundamenta Lakáskassza Lakástakarékpénztár elnök-vezérigazgatója pedig 7 évig.

Az ülésen megválasztották a Pénz- és Tőkepiaci Választottbíróság pénzpiaci szekciójának választott bíróit, és elfogadták a Magyar Bankszövetség új etikai kódexét.