Mol gesztus a fuvarozók felé

Vágólapra másolva!
A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) kétezer tagvállalata kedvezményt kap a Mol mindenkori bruttó kiskereskedelmi dízel árából.
Vágólapra másolva!

Az erről szóló együttműködési megállapodást Wáberer György, az MKFE elnöke, és Barczikai József, a Mol Nyrt. üzleti vezetője írta alá kedden Budapesten.

Wáberer György elmondta: az MKFE tagok több mint 24 ezer tehergépjárműve számára éves szinten 100-150 millió forintos megtakarítást jelent a Mol-tól kapott kedvezmény.

A kedvezmény mértéke üzleti titok, ám annyit elárult, hogy az függ a felhasznált dízel üzemanyag mennyiségétől, és sávosan emelkedik.

Az MKFE elnöke kiemelte, hogy az utóbbi időben rendkívüli módon emelkedett, az elmúlt 12 hónapban mintegy 20 százalékkal és folyamatosan emelkedik a dízel üzemanyag ára, ami nagymértékben befolyásolja a fuvarozási költségeket.

A járművek üzemeltetési költségeinek körülbelül 30 százalékát teszi ki az üzemanyag, így az olcsóbb üzemanyagár hozzájárulhat a magyar közúti fuvarozók versenyképességének növeléséhez.

Wáberer György emlékeztetett arra, hogy a közúti közlekedési szolgáltatást végző vállalkozások rendkívül sokféle adót fizetnek, működésük körülményei egyre nehezebbek. Példaként említette a megszigorított vezetési- és pihenőidőt, az objektív felelősség kérdését vagy éppen a budapesti behajtási rendelet miatt emelkedő költségeiket.