A tőzsdére menne a Media Markt

Vágólapra másolva!
Tőzsdére vinné elektronikai áruházait a legnagyobb német kereskedelmi lánc, a Metro. A cég a tulajdonában lévő Media Markt és Saturn-hálózat részvényeit várhatóan két-három év múlva bevezetné a frankfurti tőzsdére, hogy a befolyó összegből finanszírozhassa ambiciózus terjeszkedési törekvéseit - derül ki a Népszabadságból.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság információja szerint a Metro kívánságlistájának az élén a brit DSG-csoport áll, amely piacvezető hazájában. A DSG elsősorban a Dixons elektronikai áruházairól ismert, franchise-rendszerét 13 országban alkalmazzák - írja a Financial Times. A lapnak Eckhard Cordes, a novemberben kinevezett Metro-vezérigazgató elmondta: ha terveiket siker koronázza, cégük lehet Európa "csúcsragadozója" az elektronikai szektorban.

Az Európa-szerte 1400 áruházat üzemeltető Dixons-csoport skandináv leányához, az Elkjöphöz tartozik az Electro World, így a Media Markttal Magyarországon ádáz harcot vívó áruházlánc a Dixons felvásárlása után egy csónakban evezhetne "ősellenségével" - amennyiben beszerzi majd ehhez a versenyhivatali hozzájárulást.

Visszatérve a Metróhoz: Eckhard Cordes kinevezése után gyorsan munkához látott, eladta a piac második számú szereplőjének, a Rewe-nek a 245 egységből álló Extra szupermarketláncot, s most a veszteséges Real hipermarketlánc gatyába rázását tervezi. Ezenkívül a Daimler AG-től érkezett vezér a gyengén teljesítő hipermarketek eladását készíti elő. Ugyanez a sors vár a Metro-lánc legkisebb elemére, a Galeria Kaufhof áruházláncra.

A Metro kívánságlistájának az élén a brit DSG-csoport áll, amely piacvezető hazájában. A DSG elsősorban a Dixons elektronikai áruházairól ismert, franchise-rendszerét 13 országban alkalmazzák - írja a Financial Times. A lapnak Eckhard Cordes, a novemberben kinevezett Metro-vezérigazgató elmondta: ha terveiket siker koronázza, cégük lehet Európa "csúcsragadozója" az elektronikai szektorban.