A Google tolta a tech papírokat

Vágólapra másolva!
Pénteken a New York-i tőzsde DJIA mutatója 1,82 százalékos emelkedéssel 12850,58 ponton fejezte be a napot, a Nasdaq piac composite mutatója 2402,97 ponton végzett, csütörtökhöz képest 2,61 százalékos emelkedéssel.
Vágólapra másolva!

Jóllehet az olaj jegyzése a kedvezőtlen nigériai hírek miatt 116 dollár körül állt, a dollár erősödése miatt az amerikai részvénypiacok a Citibank bejelentései okozta eufóriában voltak pénteken már zárás előtt három órával is. A tőzsde DJIA mutatója ekkorra 2 százalékosra növelte nyereségét, a Nasdaq tartotta a 2,25 százalékot.

Pénteken már erőteljes emelkedéssel nyitott a Wall Street: a DJIA mutató 1,07 százalékkal, a Nasdaq piac összetett mutatója 2,25 százalékkal emelkedett nyitáskor. A kereskedés indítása után nagyjából negyed órával a Dow Jones ipari átlagindex nyeresége már 1,60 százalék volt, a Nasdaq Composite 2,33 százalékos emelkedésnél járt.

A későbbiekben jó hírekkel csatlakozott a felhúzó erőkhöz a Honeywell és a Caterpillar részvény - 6 és 7 százalékos emelkedéssel - nevezett vállalatok jó eredményjelentéseitől.

A technológiai piacon a Google jó eredményei és 20 százalékos árfolyamemelkedése röpítette magasba a Nasdaq composite indexet.