Ismét veszteséges a Citigroup

Vágólapra másolva!
Immár a második egymást követő negyedben lett veszteséges az amerikai Citigroup a nem elsőrendű hitelválság miatt.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok legnagyobb bankjának adó utáni vesztesége meghaladta az 5 milliárd dollárt, részvényenként az 1,01 dollárt az egy évvel korábbi 5,01 milliárd, részvényenként 1,01 dolláros nyereséget követően.

A Citigroup a tavalyi év negyedik negyedében első ízben lett veszteséges a bank 1998-as alapítása óta a jelzálog-hitel válság, valamint az egyéb kockázatos hitelek miatt bekövetkezett 18,1 milliárd dolláros leírások miatt.

A bank adózás utáni vesztesége 9,83 milliárd dollárt, részvényeként 1,99 dollárt tett ki, míg egy évvel korábban a bank még nyereséges volt: az adózott eredmény 5,13 milliárd dollárt, 1,03 dollárt tett ki.

A Citigroup azt is közölte, hogy még a most folyó második negyedévben további 9 ezer fős létszámcsökkentésre készül, ez kiegészíti a már az első negyedévre bejelentett 4200 fős létszámkurtítást, azaz a félév 13,2 ezres leépítést hoz az ez idő szerint világszerte 369 ezer főt foglalkoztató pénzügyi óriásnál. Most elsősorban a lakossági üzletágban dolgozókat építik le, az első negyedévben a befektetési banki részlegénél csökkentettek leginkább létszámot.