Kivárnak a külföldiek a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 38,09 pontos csökkenéssel, 21 989,10 ponton nyitott pénteken. Az előző napi záróértékhez képest ez 0,17 százalékos gyengülés.
Vágólapra másolva!

Nem várnak jelentősebb árfolyammozgásokat a Budapesti Értéktőzsdén pénteken az üzletkötők, akik szerint eseménytelenül telhet a hét utolsó kereskedési napja. Az amerikai piacok enyhe pluszban zártak, jelentősebb, a piacot markánsan befolyásoló amerikai adat nem várható - mondta el Nyári Zsolt, a KBC Securities üzletkötője.

A BÉT-en a külföldi befektetőktől továbbra sem várható nagyobb megbízás, így nem várható komolyabb áremelkedés sem. Esetleg a közgyűlésekkel összefüggő várakozások adhatnak mérsékeltebb lendületet a kereskedésnek - fűzte hozzá. Hasonlóan vélekedett Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője is, aki szerint az európai és amerikai tőzsdék iránya is bizonytalan; a Citigroup első negyedévi beszámolója eredményezhet mozgást a piacokon.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 139,02 pontos, 0, 64 százalékos emelkedéssel, 22 027,19 ponton zárt csütörtökön.