Egyhavi haladék a szolnoki papírgyárnak

Vágólapra másolva!
Szakmai befektető reményében a korábban közölt április vége helyett csak május végén jár majd le a dolgozók munkaszerződése a Mondi szolnoki papírgyárában, ahol március 22-én  a tulajdonos leállította a termelést - közölte Ferencz Gábor, a cég igazgatóságának elnöke szerdán az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A 265 munkavállalót azért akarjuk még egy hónappal tovább egyben tartani, mert reális az esélye annak, hogy sikerül szakmai befektetőt találni vevőként - tette hozzá. Ferencz Gábor újságírói kérdésre - kivel tárgyalnak az adás-vételről? - csak annyit válaszolt, hogy egy európai befektetőről van szó.

Elmondta azt is: amennyiben mégis felmondásra kerülne sor, az érdekképviselettel történt megállapodás szerint azok, akik a gyár 1995-ös újraindítás óta ott dolgoznak 15 havi végkielégítésben részesülnek.

Az elnök március elején jelentette be, hogy a hónap közepén leállítja a termelést szolnoki gyárában a Mondi Business Paper Hungary Zrt. és a tulajdonos az egységet értékesíteni kívánja. A Mondi-csoport az irodai kommunikációs papírok piacának telítettsége miatt kényszerült erre a lépésre. Ferencz Gábor már akkor jelezte, a gyár iránt több hazai és külföldi érdeklődő van, és április végéig 80 százalék esélyt ad arra, hogy sikerül szakmai befektetőt találni. A vevővel szemben egyetlen a kikötésük, iroda kommunikációs papírokat nem állíthat elő Szolnokon.

A megyei iparkamara és APEH regionális igazgatóságának Jász-Nagykun-Szolnok megye félszáz legjobb vállalkozását bemutató TOP 50 című 2006-os kiadványában a Mondi Business Paper Hungary Zrt. az Electrolux Lehel Kft. után a második helyen végzett 35,7 milliárd forintos nettó árbevétele alapján. A cég 2005-ben 48,7 milliárd forint nettó bevételt könyvelhetett el. Az exportértékesítés 2006-ban 25,3 milliárd forintot, egy évvel korábban 39,9 milliárd forintot tett ki