A nyereség érdekében optimalizál az AAA

Vágólapra másolva!
Az AAA Auto N. V. (AAA Auto) Igazgatósága a legutóbbi ülésén jóváhagyta a Csoport átstrukturálására és a tevékenységeinek optimalizálására vonatkozó terveket, amelyek az AAA Auto teljesítménymutatóinak javítására, különös tekintettel a nyereségesség helyreállítására irányulnak. A tervek magukba foglalják az alaptevékenységnek nem számító üzletágak eladását, és néhány vállalati ingatlan értékesítését is - közölte a társaság közleményben az [origo]-val.
Vágólapra másolva!

Az optimalizálási terv fontos részeként, az AAA Auto a Csoport alaptevékenységére, azaz a használt autók értékesítésére, illetve a kapcsolódó termékek és szolgáltatások biztosítására kíván koncentrálni.

Ennek eredményeképpen, a csoport árbevételének csekély részét adó új autók értékesítésével foglalkozó üzletág jelentős részét eladják. Értékesíteni várhatóan a General Automobil és a HK Partner céget fogják.

Ugyanakkor az Igazgatóság döntést hozott arról, hogy részesedést vásárol az AAA Auto-val szorosan együttműködő CarWay Holding B. V. vállalatban. A CarWay Holding eddig is az AAA Auto egyik legfontosabb beszállítójaként biztosított kapcsolódó termékeket és assistance szolgáltatásokat. A Carway Holding akvizíciója és integrációja annak a stratégiának a része, amely magas profit áréssel rendelkező kiegészítő termékek és szolgáltatások biztosítására irányul. Az akvizíció által lehetővé válik az ügyfeleknek kínált termékek és szolgáltatások minőségének szorosabb ellenőrzése is.

Az optimalizálási terv továbbá a minél előnyösebb saját tulajdonú ingatlanstruktúra megteremtését, és az elmúlt évek során vásárolt ingatlanok értékesítésből származó bevételek realizálását is célozza. Az AAA Auto egyes telephelyeinek kihasználatlan területeit értékesítheti, illetve mindazokat a telephelyeket, amelyek üzleti szempontból vonzóbb helyre költöztethetőek. Az AAA Auto a kiválasztott ingatlanok tendereken keresztüli eladását az év végig le is szeretné zárni.