Vágólapra másolva!
A VCP Capital Partners bejelentette, hogy a tegnapi napon a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete jóváhagyta a VCP 10,33 százalékos befolyásoló részesedés-szerzését az FHB Jelzálogbank Nyrt-ben (FHB).
Vágólapra másolva!

A felügyeleti jóváhagyás eredményeként lépett hatályba az a 2008. január 30-án megkötött feltételes részvény adásvételi szerződés, amelynek értelmében a VCP 0,46%-os szavazati jognak megfelelő részesedést szerzett az FHB-ban. Ez a 0,46%-os részesedés, valamint a VCP leányvállalataként működő VCP Finanz Holding Kft. által birtokolt 9,87%-os szavazati jog együttesen 10,33%-os szavazati jogot képviselő befolyásoló részesedést biztosít a VCP számára.

"A VCP örömmel üdvözli a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének a befolyásoló részesedés-szerzés engedélyezésével kapcsolatos pozitív döntését, amely megerősítette a VCP prudens banki részvényesi státuszát. Az engedély egyben lehetővé tette, hogy a VCP a mai napon hivatalosan is lezárhassa a feltételes részvény adásvételi tranzakciót és megerősítette a VCP-t az FHB legnagyobb részesedéssel rendelkező tulajdonosának pozíciójában." - mondta Heinrich Pecina, a VCP vezető partnere.

A VCP ezzel a legnagyobb tulajdonosa lett a banknak. A szerződést már január 30-án megkötötték, pusztán az állami felügyelet engedélyére vártak.

A VCP vezető független befektető és pénzügyi tanácsadó társaság a konvergáló Európában. A VCP üzleti tevékenysége vállalati pénzügyeket és nagy növekedési potenciállal rendelkező vállalatokba történő szelektív közvetlen befektetéseket foglal magába. Bécsi, zágrábi és varsói irodáival, illetve szerteágazó együttműködő partnerhálózatával a VCP olyan meghatározó helyi jelenléttel, tudással, kultúrákon átívelő ismeretekkel rendelkezik, amelyek alapvetőek a célorientált, időhatékony és teljességet igénylő tranzakciók kivitelezéséhez.