Nyereségesek a posta biztosítói

Vágólapra másolva!
Az eredetileg tervezett hét év helyett már működésének ötödik évében nyereséget tudott felmutatni a Magyar Posta Biztosító és a Magyar Posta Életbiztosító is - számolt be Pandurics Anett, a két társaság vezérigazgatója a Napi Gazdaságnak.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint további négy-öt éven belül a tulajdonosok a korábban befektetett hétmilliárd forintnyi tőkéjüket is visszakapják. A vezérigazgató szerint a cégek összesített díjbevétele betervezett módon esett vissza valamelyest az elmúlt évben - 2006-ban a kamatadó bevezetése kapcsán ugrott meg a bevétel -, a most elért 25 milliárd forintos érték terven felüli teljesítmény.

A két biztosító az élet ágban 2,89, a nem élet ágban 2,14 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, az alszegmensekben, így a kötelező biztosítások és az utasbiztosítások terén már most a korábban stratégiai célként kitűzött 5 százalék feletti szinten járnak. A vezérigazgató szerint a két tulajdonos - a kétharmados többséggel rendelkező Proactiv Holding és a Magyar Posta - elvárása, hogy társaságok háromévente duplázzák meg díjbevételüket.

Szivi László, a Magyar Posta vezérigazgató-helyettese elmondta: a társaság stratégiai célja, hogy a hagyományos területek mellett a postákon egyre hangsúlyosabban jelenjen meg a pénzügyi szolgáltatói jelleg, ami jövedelmező iparágnak bizonyul, hiszen csak tavaly az eladott biztosításokból több mint egymilliárd forint jutalékbevétele volt a társaságnak.

Pandurics Anett elmondta, a korábbi kötöttségek szűnőben vannak, a biztosító egyre több termékkel jelenik meg a postai hálózaton kívül is, az alkuszoknál. A kötelező és az utasbiztosítás után immár a casco-szerződések is elérhetők az internetes alkuszoknál és például az autókereskedésekben is - olvasható a Napi Gazdaságban