Régiós központot alapít a Giro Bankkártya

Vágólapra másolva!
Az egész balkáni régiót kiszolgálni képes pénzügyi központot kíván létre hozni Budapesten az SIA-SSB Gruop. A központ alapításának jelentőségét növeli a Bécs és Budapest között a régió pénzügyi központjáért folyó, az utóbbi hónapokban kiéleződő verseny.
Vágólapra másolva!

Az SIA-SSB Group a betét- és hitelkártyákkal, készpénzfizetéssel és tőkepiaccal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtó központját magyarországi leányvállalatán, a Giro Bankkártya Zrt.-n keresztül tervezi megvalósítani.

A tervet az Olasz Kulturális Intézet Budapesten rendezett konferenciáján említették meg. A rendezvényen részt vett Paolo Guido Spinelli, Olaszország magyarországi nagykövete, Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, Varga Csaba, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének igazgatója, és Nyers Rezső, a Magyar Bankszövetség főtitkára.

Az SIA-SSB Group a budapesti konferencián bemutatta a pénzügyi szolgáltatásokat végző cégek képviselőinek az általa alkalmazott kereskedési és adatfigyelő rendszert.

A Giro Bankkártya Zrt.100 százalékának felvásárlásával jelentős lépést tettünk a kelet-európai piacok irányába - hangoztatta a konferencián Renzo Vanetti, az SIA-SSB ügyvezető igazgatója. Szerinte ugyanis e piacok várható fejlődése jelentős lehetőségeket kínál a technológiai cégek számara.

Renzo Vanetti megemlítette, hogy 27 országban működő cégük magyarországi jelenléte egy szélesebb, európai terjeszkedést előirányzó stratégia része. Szerinte ugyanis a nemzetközi terjeszkedés nem csak lehetőség, de kényszer is. Az SIA-SSB Group ugyanis nemzetközi szinten is meg akarja őrizni vezető szerepét.