Csomagol az első bérlő az Arena Plazaban

Vágólapra másolva!
Az Arena Plaza bérlői által használt belső számítógépes rendszerben megjelent levélben megköszönte a házban kapott "lehetőséget" a Baba Moon márkabolt, majd lehúzta a rolót - tudta meg a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A távozás hírét Galyas André, az Arena Plaza igazgatója tompította: jelenleg tárgyalást folytatnak a céggel és csak 3-4 hét múlva lesz végleges döntés, addig inkább nem kommentálja az eseményeket. Véleménye szerint a pláza körül kialakult "ügy" sem egészen úgy van, ahogy a sajtó korábban tálalta.

Az viszont tény, hogy az Arena Plaza kis bérlői levelet írtak a tulajdonosoknak, amelyben szeretnék elérni, hogy a működtetők a jelenleginél jobban reklámozzák a plázát vagy csökkentsék bérleti díjaikat. A jelenlegi látogatószám mellett ugyanis nem látnak esélyt befektetéseik megtérülésére. Galyas szerint a piacon az Arena reklámtevékenysége a legintenzívebb és cáfolta azt a hírt, miszerint nem megfelelő a látogatószám. Ezzel együtt tovább akarják javítani a látogatottságot.

Piaci elemzők szerint azonban már most látszania kellene az Arena látogatottságán, hogy nemcsak egy a sok közül, hanem meghatározó szereplő a piacon. Megítélésük szerint nem a marketinggel van gond, inkább az épület megközelíthetőségével - ám ez Galyas szerint adottság, amivel a kereskedők mindig is tisztában voltak. Ezzel együtt az üzemeltető dolgozik azon, miként lehetne javítani a helyzeten.

Egyesek szerint az óriás - ahogyan az Arena Plaza bevezetéskor reklámozta magát - mindaddig fekve marad a fővárosi plázapiacon, amíg nem "gurít" valami nagyot. Például mozgójárdát épít a Keleti pályaudvar és az épület között. Ez azonban újabb nagy, akár milliárdos beruházást jelentene, ez pedig megjelenne a bérleti díjakban. Csakhogy a pláza mai díjszabása már így is a legmagasabbnak számít a piacon - olvasható a Napi Gazdaságban.