Új kkv-hitel a CIB-től és a Hitelgaranciától

Vágólapra másolva!
A CIB Bank Zrt. és a Hitelgarancia Zrt. konstruktív együttműködésének köszönhetően mostantól újabb, gyorsan és egyszerűen hozzáférhető, kártya-típusú hitelkonstrukció áll a hazai kis- és középvállalkozások rendelkezésére.
Vágólapra másolva!

Zöldhullám Extra néven új KKV-knak szóló hitellel lép piacra a CIB Bank Zrt. Az új folyószámlahitel, előnye - a többi kártya típusú hitelhez hasonlóan - a rendkívül egyszerű és rövid ügyintézés.

A maximum 1 éves futamidejű, legfeljebb 25 millió forintos összegig terjedő konstrukcióhoz a Hitelgarancia Zrt. 80 %-os készfizető kezességvállalása kapcsolódik, ami olymértékben csökkenti a bank kockázatát, hogy a már minimum egy éve működő, kkv körbe tartozó vállalkozások által igényelhető forráshoz nem is szükséges tárgyi fedezet biztosítása.

A Hitelgarancia Zrt. 2000 óta ad egyszerűsített bírálattal garanciát "gyors" hitelek mellé, a legtöbb hazai bank rendelkezik ilyen hiteltermékkel. A megállapodások során a Hitelgarancia Zrt. vállalja, hogy a pénzintézettel közösen kialakított feltételek mellett az ügyletekhez kapcsolódó kezességről gyors, formai ellenőrzést követően, pár napon belül dönt, és erről elektronikus visszajelzést küld a banknak.

A most kötött együttműködési megállapodásnak különös értéket ad, hogy ez az első, egyszerűsített garancia bírálatot eredményező megállapodás a CIB Bank Zrt. és a Hitelgarancia Zrt. között - emelte ki Király Zsolt a HG Zrt. értékesítési és marketing igazgatója.

Az egyszerűsített eljárással kezelt, a CIB Bank Zrt. által nyújtott Zöldhullám Extra folyószámlahitel és az ahhoz kapcsolódó Hitelgarancia Zrt. kezességvállalás azoknak a fejlődőképes, ám likviditási problémával küszködő kkv-nak segíti a forráshoz jutást, amelyek finanszírozását a legtöbb hitelintézet biztosítékok hiányában kockázatosnak ítélné.

A kis- és középvállalkozások működésének elősegítése kiemelkedően fontos a magyar gazdasági növekedés szempontjából, ezt igyekszik előmozdítani a Hitelgarancia Zrt., amikor egyre több bankkal működik együtt a KKV-k speciális igényeit kielégítő hiteltermékek kidolgozásában.