Bookline.hu: háromszázmilliós veszteség

Vágólapra másolva!
A Bookline.hu Internetes Kereskedelmi Nyrt. a tavalyelőttit több mint kétszeresen meghaladó 302 millió forintos veszteséggel zárta a 2007-es évet, miközben árbevétele 71 százalékkal 2,428 milliárd forintra emelkedett - közölte a társaság gyorsjelentésében.
Vágólapra másolva!

A cég a veszteséget az erőteljes piaci terjeszkedéssel magyarázza. Kiemelik, hogy a könyvkereskedelem átlagos 2-3 százalékos bővülésén túl az ennél gyorsabban bővülő internetes kereskedelem átlagát is felülmúlták. A Bookline.hu piaci részesedése az internetes könyvkereskedelemben becsléseik szerint 40-50 százalék körül alakult.

Megkezdték Szlovákiában és Romániában a magyar nyelvű könyvek internetes értékesítését. A társaság az intenzív árbevétel- növekedés mellett bevezette a CD, DVD, valamint a drogériai és műszaki termékek forgalmazását. A Bookline.hu fő tevékenysége az internetes könyv kiskereskedelem, amit az interneten más termékek kereskedelmével, valamint könyves területen más eladási módokkal egészít ki.

A Közép-európai Média és Kiadó Szolgáltató Zrt. 2007. január 31-iki nyilvános vételi ajánlata, valamint a 2007. áprilisi zártkörű tőkeemelés után 75 százalék fölötti részesedést szerzett a Bookline.hu Nyrt.-ben. A társaság saját tőkéje többszörösére, 1,493 milliárd forintra nőtt a tőkeemelés következtében, ebből a tőketartalék 1,438 milliárd forint.

A cég papírjaival a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában kereskednek. Csütörtökön a papírra egyetlen kötés sem született, szerdán éves minimumán, 665 forinton zárt a papír, amelynek az elmúlt egy évben a legmagasabb ára 1024 forint volt.