Óvatosságra int egy cseh cégnél a PSZÁF

Vágólapra másolva!
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) piacfelügyeleti eljárást indított a magát EDBUSY néven hirdető cseh vállalkozás tevékenységének vizsgálatára - közölte a felügyelet a honlapján csütörtökön. A PSZÁF egyben felhívja mindenki figyelmét, hogy a piacfelügyeleti eljárás lezárásáig fokozott óvatossággal járjon el a társasággal kapcsolatban, és mielőtt bármiféle díjat befizetne, vegye figyelembe, hogy az EDBUSY tevékenységénél gyanú van az engedély nélkül végzett pénzügyi szolgáltatási tevékenységre.
Vágólapra másolva!

A felügyelet információi szerint az EDBUSY pénzügyi termékek értékesítése céljából Magyarországon hálózatot kezdett el kiépíteni az elmúlt napokban. A társaság hitel- és kapcsolódó befektetési termékeket kínál közvetítőként - konkrét folyósító intézmény megnevezése nélkül. Az érdeklődők számára előadásokat szerveznek, amelyeken képviselők ismertetik az EDBUSY által kínált termékeket, ügynököket toboroznak, illetve tájékoztatják a leendő ügynököket a részükre járó jutalékokról.

A leendő ügyfeleknek a pénzügyi szolgáltatások feltételeként jelentős összegű tagsági díjat kell azonnal befizetni. A díjakat egy közvetlenül Csehországban vezetett bankszámlára kérik utalni, vagy a brnói irodájukban készpénzben kérik befizetni.

A felügyelet adatai alapján az EDBUSY Magyarországon gazdasági társasági formában nincs jelen, és sem az EDBUSY társaság, sem a www.edbusy.cz honlapon megjelölt kontaktszemély, Lukáš Poibyl, sem pedig a honlapon kontaktként szintén szereplő, az EDBUSY által alkalmazott "EDBUSY klubtagsági, szolgáltatásnyújtási, együttműködési és közvetítési szerződésen" szolgáltatóként megjelölt Martin Žouželka nem jogosult pénzügyi vagy kiegészítő pénzügyi szolgáltatás folytatására. Őket hazai vagy határon átnyúló tevékenység végzésére engedéllyel rendelkező külföldi pénzintézet sem jelentette be ügynökeként a felügyeletre.