Vágólapra másolva!
Pénzügyőrök vették őrizetbe az Il Ferro Kft. egyik volt tulajdonosát és egy másik érintett ellen elfogató parancsot adtak ki. A Fővárosi Főügyészség határozata alapján, ma több házkutatást is tartottak, és a gyanúsítható személyeket is felkutattak.
Vágólapra másolva!

A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága az Il Ferro Kft. tevékenységével kapcsolatban 2007. július 19.-én indított nyomozást a Btk.289.§.(1) bekezdése alapján ismeretlen tettes ellen számvitel rendjének megsértése miatt - áll a VPOP közleményében.

A nyomozás eredményeként olyan bizonyítékokat sikerült beszerezni, amelyek alapján a nyomozást kiterjesztették sikkasztásra és csalásra is. A rendelkezésre álló adatok szerint a Kft. vezetői tevékenységük során az ügyfeleik által befizetett összegek egy jelentős részét különböző módszerekkel kivonták a gazdasági társaság vagyonából, majd banki tranzakciókat követően az elkövetők és segítőik minden esetben készpénzben felfelvették. A fenti tranzakciók réven a gazdasági társaságból annak értékesítése előtt összesen 683 millió forint körüli összeget vettek ki.

A nyomozás jelenleg is nagy erőkkel folyik, különösen a gazdasági társaságból kivett pénzeszközök hollétének felderítése és biztosítása érdekében. Az eddig biztosított érték, ami nagy értékű gépkocsik, és ingatlanokból áll meghaladja a 100 millió forintot.