Jó évet zárt az OTP-t megvásárló Groupama

Vágólapra másolva!
A Groupama SA francia biztosítótársaság, amely februárban 617 millió eurórért megvásárolta az OTP Garancia Biztosító Zrt-t, tavaly 32 százalékkal növelte adózás utáni eredményét. Az eredmény 793 millió euróra növekedett a 2006 évi 600 millió eurós nyereségről.
Vágólapra másolva!

A Groupama árbevétele 5,7 százalékkal 12,13 milliárd euróra nőtt az egy évvel korábbi 11,48 milliárd euróról. A konszern, amely az elmúlt években erőteljes (Közép-Kelet-és Dél-Európára koncentrálódó) terjeszkedésbe fogott, az eredmény-és a forgalom javulását mind a kedvezőbb franciaországi, mind a nemzetközi szintű tevékenységnek tulajdonítja.

A konszern 2007 első felében eladta a Scor SE viszontbiztosítóban lévő részesedését és ennek révén 144,5 millió eurós bevételhez jutott.

A Groupama januárban közölte, hogy részt kíván venni a Société Générale tőkeemelésében, hogy jelenlegi 3,5 százalékos részesedését megőrizhesse. Szeptemberben az Európai Bizottság jóváhagyását adta ahhoz, hogy a Groupama felvásárolhassa a az olasz Nuova Tirrena from Assicurazioni Generali SpA (G.MI) biztosítót egy 1,25 milliárd eurós üzlet keretében.

A francai biztosító októberben megszerezte a Banca Transilvania-tól a romániai BT Asigurari biztosítót 90 millió euróért.