Az OTP húzhatja fel a tőzsdét

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 43,13 pontos emelkedéssel, 22 779,71 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záróértékhez képest ez 0,19 százalékos erősödés.
Vágólapra másolva!

Vegyesen ítélték meg az MTI által megkérdezett elemzők a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hétfői kereskedési napját. Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője szerint a globális hangulat miatt az árfolyamok csökkenésére lehet számítani a BÉT-en hétfőn. Elmondta, hogy nincs pozitív hangulat a nemzetközi piacokon, ismét erősek a hitelpiacokkal kapcsolatos aggodalmak.

Az OTP hétfőn tette közzé, hogy a francia Groupama veheti meg az OTP Garancia Biztosító Zrt. élet- és nem életbiztosítási üzletágait. Herczenik Ákos szerint amennyiben "jó árat határoznak meg", az felfelé húzhatja a piacot.

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír elemzője szerint elképzelhető egy pozitív korrekció az OTP árfolyamában az OTP Garanciával kapcsolatos hír miatt. Az elemző szerint összességében kivárás és volatilis kereskedés váltja egymást hétfőn a BÉT-en.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 208,81 pontos emelkedéssel, 22.736,58 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 30 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama a gyengülő Richter kivételével erősödött az előző kereskedési napi záró árakhoz képest.