Gyengüléssel nyitotta a hetet a forint

Vágólapra másolva!
Gyengüléssel nyitotta a hetet a forint, hétfőn reggel az eurót 267,00/10 forinton jegyezték a pénteki 265,55/65 forint után.
Vágólapra másolva!

A kereskedők véleménye szerint a hét folyamán a forint további gyengülésére kell számítani, összhangban a feltörekvő piaci devizák árfolyamának alakulásával. Gyengülőben van a referenciának tekinthető dél-afrikai rand és a török líra is, erősödik viszont a svájci frank és a japán jen.

A legfejlettebb ipari országok, a G7 hétvégi tanácskozása a kereskedők szerint semmiféle útmutatást, támpontot nem adott a devizapiacoknak. A zárónyilatkozatban mindössze annyi szerepel, hogy "a világgazdaság komoly bizonytalanságok elé néz. Rövid távon egyes országokban különböző mértékben a gazdasági növekedési ütem lassulására lehet számítani. Hosszabb távon a gazdasági alapok szilárdak, így az Egyesült Államokban is".

A dollárt hétfőn reggel a budapesti bankközi kereskedelemben 183,00/10 forinton jegyezték a pénteki 183,40/50 után. A forint enyhe erősödése az euró dollárral szembeni gyengülésének tudható be.