Erősödéssel indult a hét a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 223,13 pontos emelkedéssel, 24 070,07 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest ez 0,94 százalékos erősödést jelent.
Vágólapra másolva!

Erősödéssel indulhat a kereskedés hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén.

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír vezető elemzője jó hangulatú kereskedésre számít, amit az ázsiai piacok reggeli szereplése is megalapoz. A múlt héten napvilágot látott vállalatfelvásárlási hírek - köztük a Microsoft Yahoo-ra tett ajánlata - erősítették a befektetői bizalmat, így az elmúlt időszak depressziós hangulata után fellélegzés jöhet - mondta az elemző.

A szakértő arra számít, hogy a régiós bankszektorban megindul egy tartósabb pozitív korrekció, így elsősorban az OTP-től vár jó teljesítményt.

Tovább veszi magát a Mol

A Mol Nyrt. a múlt hét pénteken 70 000 darab Mol részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) darabonként 23 438 forintos átlagárfolyamon - tette közzé az olajipari társaság hétfőn a BÉT hivatalos honlapján. A tranzakciót követően a társaság 2 084 189 darab "A" sorozatú valamint 578 darab "C" sorozatú részvényt birtokol.