Gyengén zárt a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 4,70 pontos csökkenéssel, 23 842,24 ponton zárt hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest ez 0,02 százalékos gyengülés.A Mol árfolyama 0,28 százalékkal 23 435 forintra csökkent, az OTP ára 1,56 százalékkal 7 299 forintra esett, a Richter viszont 1,14 százalékkal 38.990 forintra drágult a pénteki záráshoz képest.
Vágólapra másolva!

A MOL folytatja a részvényvisszavásárlásokat, a társaság bejelentette, hogy pénteken újabb 70,000 darab részvényt vásárolt. A MOL részvényei azonban ennek ellenére nem tudtak pluszban zárni, árfolyama 0,3 százalékkal került lejjebb a mai napon.

Az osztalékpapírok vegyes elmozdulást mutattak, a Magyar Telekom árfolyama 1,3 százalékkal emelkedett. A gyógyszerpapírok árfolyama szintén vegyes irányba mozdult a piacok zárásáig, a Richter papírjai 1,1 százalékkal drágultak, az Egis árfolyama viszont 1 százalékot esett.A kisebb papírok közül a Rába árfolyama 1,8 százalékkal emelkedett.

Blahó Levente, a Raiffeisen Bank elemzője elmondta, hogy a hétfői csökkenés a bizonytalanság, illetve a kivárás következménye, a jövő héten jelennek meg a magyarországi negyedéves jelentések. Az elemző szerint leginkább az OTP jelentése határozza majd meg a piacot, valószínűleg kiderül, hogy a bank kinek adta el a Garancia Biztosítót.

Tapaszti Attila, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank elemzője egyértelműen a nemzetközi hangulattal magyarázta, hogy a nap elején a pozitív nyitás után a csökkenés uralta a piacot, főként miután az amerikai piac mínuszban nyitott. A befektetők főleg a bankszektor stabilitásának csökkenésétől tartanak.