Anyacége rántja magával a Bodycare-t

Vágólapra másolva!
Saját, holland tulajdonosának behajthatatlan tartozásai miatt szűnik meg egy kozmetikai cég Veszprémban. Száz ember veszti el az állását.
Vágólapra másolva!

Felszámolás alatt van a veszprémi Bodycare Kft. - írta keddi számában Veszprém megye napilapja, a Napló. Az újság szerint a holland tulajdonú Bodycare-csoportnak Veszprémen kívül - ahol százan dolgoznak - Hollandiában és Angliában van még gyára, és idén ősszel mindkét külföldi üzem becsődölt. Ezt elsősorban az okozta, hogy rendkívüli mértékben emelkedett a műanyag flakonok, tubusok és egyéb csomagolóanyagok ára, miközben a megrendelőknek több éve fix áron kellett szállítani a kozmetikumokat.

A veszprémi üzem termelésének közel 70 százalékát a holland anyacégnek szállította, ám ennek ellenértékét nem kapta meg, azaz a Bodycare Kozmetikai Kft. fő adósa a saját tulajdonosa volt - olvasható a lapban. Mivel a holland és az angliai gyárral szemben is felszámolási eljárás van folyamatban, a veszprémi cégnek esélye sincs arra, hogy a kintlévőségeihez hozzájusson.

A tulajdonosok igyekeztek értékesíteni a veszprémi üzemet, de ezek a próbálkozások sem jártak sikerrel, így a magyar leányvállalat kilátástalan helyzetbe került - írta a Napló, amely szerint az 1997 óta nyereségesen működő veszprémi üzemmel szemben elkerülhetetlenné vált a felszámolási eljárás megindítása.