Kínai kézbe kerülhet a Volvo

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A csődtől fenyegetett Ford a Changan Automobile Grouppal tárgyal a Volvo márka eladásáról - jelentette a Reuters Sanghajból, a helyi National Business Daily nevű napilapra hivatkozva. Az újság szerint Hszu Liu-ping, a Changan elnöke személyesen találkozott nemrég a Ford és a Volvo vezetőivel, a Kuangcsou városban tatrott autókiállításon.

Az információ neve elhallgatását kérő forrása nem árult el részleteket a tárgyalásokról, csak azt, hogy jelenleg van esély az üzletre. A Changan egyike Kína hat legnagyobb autógyártójának, és egyik leányvállalatán keresztül a Ford fontos partnerének számít.

A detroiti vállalatnak fontos lenne minél hamarabb megszabadulni egyik stabilan veszteséges márkájától, az amerikai kongresszus ugyanis várhatóan nagyon kemény feltételeket fog szabni - a General Motors és a Chrysler számára is létfontosságú - autóipari segélycsomag nyújtásához.

Az ágazatot jól ismerők már korábban is felfigyeltek rá, hogy több amerikai gyártó környékezett meg kínai cégeket eladási szándékkal, de nem jók a kilátások az ügyletek létrejöttére, mert az autóipar az egész világon lassulóban van. Tudható, hogy a Dongfeng Motor Group vizsgálja a vásárlás lehetőségét, de ezt még komoly érdeklődésnek sem lehet minősíteni - írja a Reuters.