Feldobta a New York-i tőzsdét a GM

Vágólapra másolva!
Közel napi csúcsához, 8670 ponton végzett a New York-i tőzsde DJIA részvénymutatója kedden, a hétfői záráshoz képest 2,2 százalékos emelkedéssel. A Nasdaq piac composite indexe 1550 pontig ment fel, ez több mint 2,6 százalékos napi erősödésnek felel meg. A dollár is erősödött, a zárás idején az euró már csak 1,4075 dollárt ért.
Vágólapra másolva!

Kedden a New York-i részvénypiaci kereskedés félidejénél a két piac fokozta kezdeti nyereségét: a tőzsde DJIA mutatójának emelkedése ekkor már 1,55 százalék körül volt, az indexérték 8620 pont közelében, míg a Nasdaq piac indexe 1540 pontnál járt, azaz a hétfői záráshoz képest 1,7 százalékos nyereségben.

Kedden emelkedéssel indult a részvénykereskedés a Wall Streeten, miután a Bush-kormány úgy határozott, hogy 1 milliárd dollárral megnövelik a General Motorsnak szánt hitelt, és 5 milliárd dollárért vásárolnak részesedést a GM pénzügyi üzletágában, a GMAC-ban. Ez a járműipari részvények mellett a pénzügyi papírok árfolyamán is sokat emelt kedden.

A kedvezőtlen makroadatok ellenére az amerikai részvénypiacok keddi lendületét azzal magyarázták a jelentések, hogy számos befektető az év legvégén szívesen vásárol a viszonylag most igen olcsó papírokból, így készülve a következő esztendőre.

A kereskedés első perceiben a DJIA mutató már 0,78 százalékkal erősödött 8549,88 pontra. A Nasdaq piac összetett indexe 0,70 százalékkal emelkedett 1520,94 pontra. Mintegy fél óra múlva a DJIA mutató 0,31 százalékos, a Nasdaq 0,67 százalékos emelkedésnél járt.