Erősödött Amerika, remekelt a Coca-Cola

Vágólapra másolva!
A kereskedés végén a vevők irányították a kereskedést New Yorkban. Számos bank és a Coca-Cola jókora drágulása miatt a Dow Jones 2 százalékos pluszban zárt szerdán.
Vágólapra másolva!

A szerdai kereskedésben többször is látogatást tett a negatív tartományban a vezető New York-i tőzsdeindex, a Dow Jones Industrial Average (DJIA), ám a kereskedés utolsó szakaszában az optimizmus volt az úr.

A mutató teljesítményét meghatározó 30 részvény közül 25 drágult, a három legjobb részvényt a pénzügyi szektor adta: a Citibank 8,3, a JP Morgan 6, az American Express pedig bő 5 százalékkal erősödött. Szintén remekül szerepelt a Coca-Cola és a McDonald's, előbbi 5, utóbbi pedig 4,4 százalékos drágulást ért el. A DJIA 8592 ponton végzett, ami 2,1 százalékkal haladja meg a keddi végeredményt.

A félezer papír mozgását tükröző S&P 500 hetedik alkalommal emelkedett az elmúlt nyolc kereskedési napban. A szerdai 2,6 százalékos plusz 871 pontra növelte az index értékét. A technológiai ágazat teljesítményét jelző Nasdaq 3 százalékkal 1492 pontig erősödött.

Utóbbi mutatók kosarában szereplő részvények közül a Morgan Stanley ért el tekintélyes, 15 százalékos többletet. A cég és a többi bank erősödésében szerepet játszott, hogy az amerikai pénzügyi kormányzat jelezte, pénzt pumpál a jelzálogpiacra az élénkülés érdekében. A internetes áruházat működtető Amazon.com jegyzése pedig azért ugrott 10 százalékkal feljebb, mert egy kutatás szerint növekszik a világhálón keresztül lebonyolított kiskereskedelmi forgalom.