Jövőre 13 munkaszüneti nap lesz a börzén

Vágólapra másolva!
Az idén tizennégy napon volt szünnap a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), jövőre - a szabadságukon felül - tizenhárom napon maradhatnak otthon a brókerek.
Vágólapra másolva!

Bár az év végéig szűk két hét van hátra, a Budapesti Értéktőzsdén mindössze öt napon lesz kereskedés.

A jövő héten csak hétfőn és kedden nyit ki a piac, karácsony után, december 29-én és 30-án a rendes menetrendnek megfelelően zajlik majd a részvények adásvétele, az év utolsó napján azonban lerövidítik a kereskedést. Ez azt jelenti, hogy a reggel 9-kor nyit, 13 órakor pedig zár a piac.

Jövőre január 5-én kezdődik a kereskedés a budapesti részvénybörzén, az év első két napján ugyanis zárva lesz a parkett. Az év hátralévő részében a megszokott napok - május 1., augusztus 20., október 23., december 24., december 25. - mellett április 13-án húsvét és június 8-án pünkösd miatt tart szünetet a tőzsde. December 26-a szombatra esik, így azon a napon eleve nem lenne kereskedés.

Bár január 10-e szombat, munkanap lesz, ám kereskedés ekkor sem lesz. Augusztus 29-án és december 19-én hivatalosan szintén dolgozni kell majd, ám a brókereknek ezeken a napokon sem akad majd tennivalója a brókereknek.