Boltokat zár be az Office Depot

Vágólapra másolva!
Észak-amerikai boltjainak majdnem 10 százalékát zárja be az Office Depot a megváltozott üzleti környezet miatt. A cég 2200 dolgozót bocsát el - írja a Bloomberg. A hírre a vállalat részvényei 9,1 százalékot emelkedtek New Yorkban.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A világ második legnagyobb irodai termékekkel kereskedő cége szerdán közleményben hozta nyilvánosságra, hogy hat elosztóközpontját szünteti meg a következő három hónap során, ami munkaerejének 4,5 százaláékos csökkentését jelenti. A bezárási hullám következtében az Office Depot üzleteinek száma 1275-ről 1163-ra esik vissza Észak-Amerikában. 2009-ben további 14 üzletre kerül lakat a terv szerint.

Az Office Depot profitjának visszaesését jelezte az utolsó 6 negyedéves jelentés mindegyikében, mivel a vállalkozások a válság hatására költségeiket először úgy fogják vissza, hogy kevesebb irodai holmit vásárolnak.

"A mai bejelentések növelik a 2009-es évben rendelkezésükre álló készpénzt, így nagyot javultak a vállalat túlélési esélyei pedig néhány befektető már ketzdett aggódni a cég miatt" - fogalmazott Dan Poole, egy clevelandi részvénypiaci szakértő.