Bajnai: Hitelprogramot indít a kormány

Vágólapra másolva!
Magyarországon napjainkban jól működő vállalkozások sem kapnak kölcsönöket a bankoktól, ezen a helyzeten próbál segíteni a kormány az 1400 milliárd forintos gazdaságélénkítő csomaggal, amelynek részeként december elejétől három hitelprogram is elindult - mondta Bajnai Gordon csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

A kis- és középvállalkozások számára a kormány megemelte a mikrohitel-programban a hitel összegét forgóeszközöknél 6 millió, a beruházásoknál 10 millió forintra, a hitelgarancia-programban a hitelösszeg maximális nagysága százmillió forint lehet, illetve az Új Magyarország Kis- és Középvállalkozói Hitelprogramban, a csak forintban igényelhető kölcsön összege minimum 10, legfeljebb 100 millió forint lehet.

Balázs László, a Magyarországi Volksbank elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a hitelintézet mindhárom hitelprogramhoz csatlakozott. Hozzátette, hogy a mikrohitel esetében a forgóeszköz-finanszírozásnál a hitel kamata éves szinten 10 százalék lesz, beruházásoknál évi 10,5 százalék, míg a jegybanki alapkamat 11 százalékos.