Vegyépszer: alacsony árbevétel és leépítés

Vágólapra másolva!
A Vegyépszer Zrt. 2009-ben csupán 50 milliárd forintos árbevételre számít, elsősorban a várhatón visszafogott infrastrukturális fejlesztések miatt - közölte a Vegyépszer Építő és Szerelő Zrt.
Vágólapra másolva!

A vállalat közleménye szerint az építőipari termelés elmúlt két évi, közel harminc százalékos visszaesése ellenére a vállalat 2008-ban várhatóan nyolcvan milliárd forintos árbevételt ér el. A Vegyépszer Zrt. korábban elkezdett nagy projektjei 2008 második felében fejeződtek be, így a vállalatnak az elmúlt két év során nem kellett létszámleépítéssel foglalkoznia.

A közlemény rámutat: az ágazatra nehezedő piaci hatások következtében a Vegyépszer is szerkezetátalakításra, és a vele együtt járó létszámleépítésre kényszerül. Sajtóértesülések szerint a vállalatnál 350-400 emberrel csökkentik a dolgozók létszámát 2009. január 1-től, ami csaknem 50 százalékos leépítést jelent.

A vállalat közleménye szerint elsősorban a nyugdíjasként dolgozók munkaviszonya szűnik meg, az idősebb munkavállalók pedig a korkedvezményes nyugdíj lehetőségével élhetnek. A társaság ugyanakkor a távozni kényszerülőknek munkalehetőséget ajánl Romániában, és számíthatnak arra is, hogy a várható külföldi megbízásoknál elsősorban számukra kínál munkát a vállalat.

A Vegyépszer Zrt. 1999-ben még 300 milliárd forintos árbevételt ért el útépítésből, 2003 és 2005 között azonban csupán 160 milliárd forintos munkára kaptak megbízást, míg 2006-os bevételük további 20 százalékkal maradt el az előző évihez képest.