Válságban perdülne parkettre a mirelitcég

Vágólapra másolva!
A győri székhelyű Matusz-Vad Kft. a jövő évben tőzsdei belépést tervez, ennek a döntésnek alátámasztását szolgálja, hogy a cég 50 millió forintról 200 millió forintra emelte törzstőkéjét eredménytartalékának terhére - mondta Tanos Klaudia, a cég kommunikációs munkatársa az MTI-nek csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A fagyasztott élelmiszerek kereskedelmével foglalkozó, az idén várhatóan 5 milliárd forint forgalmat elérő magyar tulajdonú kft. 2009 elején részvénytársasággá alakul.

Tanos Klaudia közölte: a Budapesti Értéktőzsdére lépés során első körben nem kíván részvényt kibocsátani a Matusz-Vad. Elsődleges célja a technikai listázás, fő törekvésként pedig terjeszkedni akar, akvizíciókat szándékozik végrehajtani. Kis piaci részesedéssel, de jó vevőkapcsolatokkal és szellemi tőkével rendelkező konkurens cégeket szeretne megszerezni, hogy kiaknázhassa a bennük rejlő lehetőségeket.

A vállalkozás ez év júliusában lépett be a Tőzsdeképes Cégek Klubjába, jelezve ezzel a partnereknek, a vásárlóknak és a beszállítóknak, hogy erős középvállalatként pozícionálja magát.

A társaság közel 600 féle terméket forgalmaz, tavaly 4,1 milliárd forintos forgalmat bonyolított, összes hűtőkapacitása 1800 tonna. Munkatársainak száma közelíti a kilencvenet.