A K&H is felfüggeszti a svájcifrank-hitelezést

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A lakossági hitelezés területén a K&H Bank november 17-től felfüggeszti a svájcifrank-alapú kölcsönök nyújtását - jelentette be Marko Voljc, a bank vezérigazgatója csütörtökön. Elmondta, a K&H Bank a jövőben a forintban, illetve euróban történő hitelezésre koncentrál. (Korábban több magyar pénzintézet - az MKB, a Raiffaisen, a CIB és a Volksbank - is hasonlóan döntött, vagy szigorított a frankhitelezésen.)

A tájékoztatón elhangzott, a bank adózás előtti eredménye az idei első háromnegyed évben 14 százalékkal 39,9 milliárd forintra nőtt. Az adózás utáni nyereség 27,8 milliárd forint lett, ez az adat 6,4 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi 26,2 milliárd forintnál.

Amennyiben a 2007-es adózás utáni eredménybe nem számítja be a bank a Giro-részesedésének tavalyi eladását, amelynek nettó eredménye 6,9 milliárd forint lett, akkor a bank idei háromnegyed éves nyeresége - 27,8 milliárd forint - már 44 százalékkal magasabb az előző év hasonló időszakának adatánál. A bank mérlegfőösszege ez év szeptember végén 2755 milliárd forint volt, ez 22,7 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.