Semmittevés a forintpiacon

Vágólapra másolva!
Pénteken fél 10-kor 260,10 forintot adtak egy euróért, ami valamivel alacsonyabb árfolyam a csütörtöki zárónál, de nem nevezhető jelentős mozgásnak. A napi kereskedés során sem várható pálfordulás.
Vágólapra másolva!

Keszeg Ádám, a Raiffeisen szakértője alacsony - gyakorlatilag nullával egyenlő értékű - forgalomról számolt be péntek reggel az [origo] kérdésére.

Az elemző szerint egész nap gyenge érdeklődés várható. A tegnap zárva lévő amerikai tőzsde ma alig több mint három órára nyit ki, az eurózóna érkező makroadatait pedig általában precízen becsülik, ráadásul nincs közvetlen hatásuk a devizapiacra. Keszeg Ádám szerint így ma is hangulati üzletelés jellemezheti a piacot.

A kevés piacformáló tényező közül Keszeg azt emelte ki, hogy a hétvégére a befektetők nem biztos, hogy megtartják az úgynevezett hosszú euró/forint pozíciókat, és ezek zárása forinterősödéshez vezethet. Azt is hozzátette, hogy bár a csekély érdeklődés miatt nem várnak jelentős változást, a forintpiacot még mindig ingadozóvá és bizonytalanná teszi az alacsony likviditás, hiszen néhány nagyobb volumenű kötés is jelentős kilengést tud generálni.

Fél 10 után öt perccel a dollárért 201 forintot, a svájci frankért 167,80 forintot adtak a befektetők. Ez mindkét devizával szemben némi forinterősödést jelent.