Bukott a tőzsde, felfüggesztették a Molt

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 694,84 pontos, 6,03 százalékos csökkenéssel, 10 829,84 ponton zárt csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A részvénypiac forgalma 14,3 milliárd forint volt, ami 22 milliárdos éves átlagnak a töredéke.

Az OTP-részvények ára 6,4 százalékkal 2320 forintra zuhant, a bankpapír forgalma 8,2 milliárd forintot tett ki.A Mol papírjaival 2,8 milliárd forintért kereskedtek, a részvények ára 6,9 százalékkal 8755 forintra esett.

A Richter-részvények 24 250 forinton zártak, ami a legutolsó záróárhoz képest 4,2 százalékos esés. A papír forgalma egymilliárd forint volt. A Magyar Telekom papírok 1,6 milliárd forintos forgalommal 521 forinton zártak, ami 4,2 százalékkal alacsonyabb, mint a tegnapi záró érték.

Már a reggeli nyitásra sem jósoltak semmi jót a szakértők, a világgazdasági környezet ugyanis változatlanul nem a kockázatvállalást erősíti, ez pedig első sorban a részvénypiacokon mutatkozik meg.

A 6,9 százalékos japán mínusz előre vetítette a rossz nyitást, és mivel napközben semmi pozitív információ nem látott napvilágot, ezért szinte az összes európai börze eladói nyomás alatt volt. Budapest záráskor valamivel nagyobb veszteséget mutatott, mint az ekkor rendre 4,5 százalék körüli mínuszban lévő nyugat-európai parkettek.

Mivel negatív lett az amerikai nyitás, a tőzsde nem tudott kikecmeregni a gödörből, és nap végére a legfontosabb papírok csökkenő árfolyama egyre mélyebbre taszította a BUX-ot.