Felülteljesített a BUX csütörtökön

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 62,28 pontos, 0,53 százalékos emelkedéssel, 11 845,25 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 21,9 milliárd forint volt csütörtökön, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest.
Vágólapra másolva!

A régiós és a nyugat-európai piacokhoz képest is optimistább hangulatban zárt a magyar börze. Ezt az MTI által megkérdezett szakértők egyebek mellett azzal magyaráztak, hogy az árfolyamok már fontos technikai szinteket értek el.

Varjú Péter, az Erste Bank üzletkötője azt mondta, hogy az árfolyamok a magyar piacon az európai trendeknek megfelelően mozogtak, majd 10 óra után 200-250 ponton belüli sávban ingadozott az index. A nap végén a magyar piacon nagyobb optimizmus uralkodott, mint a többi európai börzén általában.

Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír elemzője elmondta, hogy a cseh index 6 százalékos, a lengyel 4 százalékos veszteséggel fejezte be a kereskedést, a nyugat-európai piacokon pedig a stagnálás volt a jellemző.

Mindkét szakértő elmondta, hogy nem volt különösebb hír csütörtökön, ami jelentősen befolyásolta volna a kereskedést. Mindketten felhívták a figyelmet arra, hogy pénteken teszi közzé az OTP harmadik negyedéves gyorsjelentését, ami nagyban meghatározhatja a pénteki kereskedést. Mint elmondták, a befektetők nem elsősorban a harmadik negyedév adataira, mint inkább a menedzsment jövőre vonatkozó megjegyzéseire figyel majd.

A Mol 345 forinttal, 3,54 százalékkal 10.095 forintra erősödött, 4,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 85 forinttal, 3,36 százalékkal 2615 forintra nőtt, forgalmuk 12,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,05 százalékkal 564 forintra csökkent, forgalma 2,7 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 700 forinttal, 2,69 százalékkal 25 300 forintra esett, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.