Az újrakötés lehet a kötelezőszezon slágere

Vágólapra másolva!
Az idei kötelezőkampányban jóval többen lehetnek azok, akik volt biztosítójukkal kötnek új - alacsonyabb díjú - szerződést - derül ki a Biztositas.hu elemzéséből, amely szerint minden negyedik autós 10-20 ezer forintot sprórolhat meg a váltással.
Vágólapra másolva!

A jövő évre meghirdetett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjak alapján a korábbi évekhez képest az idén sokkal jobban járnak az autósok, ha jelenlegi biztosítójuknál új szerződést kötnek. Akik meglévő biztosítójuknál újrakötik a kötelezőt, átlagosan 10-20 ezer forintot takaríthatnak meg éves szinten - derül ki a Biztosítás.hu elemzéséből, amely szerint minden negyedik autósnak érdemes élnie ezzel a lehetőséggel.

Bár a korábbi években is kettős mércével mértek a társaságok és volt lehetőség megtakarításra az újrakötéssel, a kampány eddigi adatai alapján rengetegen éltek ezzel a lehetőséggel, vélhetően többen, mint amennyire a biztosítók eredetileg számítottak.

A Biztosítás.hu szakértői szerint azok a biztosítók, amelyek a legtöbb újrakötést regisztrálták, nem örülnek igazán. Elképzelhető ugyanis, hogy nem számoltak a meglévő ügyfeleik átlagos díjának jelentős csökkenésével. Az lehetett a céljuk a kettős tarifával, hogy több szerződést szerezzenek, mint amennyi elmegy tőlük. Az autósok azonban idén keresztülhúzhatják e számításokat, és elképzelhető, hogy ez a jövőben a kettős tarifák végét is jelenti majd.

A Biztosítás.hu az [origo] biztosítás oldalainak szolgáltató partnere.