Új bank jelent meg Magyarországon

Vágólapra másolva!
A portugál Banco Primus magánszemélyek hitelezésével kíván finanszírozni Magyarországon. Középtávon a magyarországi autófinanszírozás ötödik legjelentősebb szereplőjévé akar válni.
Vágólapra másolva!

A napokban nyitotta meg magyarországi fióktelepét a portugál-francia tulajdonú, lisszaboni székhelyű Banco Primus pénzintézet - mondta Muradin Gergely, a bank magyarországi fióktelepének vezérigazgatója kedden sajtótájékoztatón.

A bank 2005-ben kezdte meg tevékenységét Portugáliában. A pénzintézet 37 százalékban a francia Crédit Foncier tulajdonában van, 63 százalékban portugál magánbefektetők a tulajdonosok.

A lisszaboni anyabank eleinte kizárólag jelzáloghitelezéssel foglalkozott Portugáliában, majd 2008-ban megkezdte az autóértékesítés finanszírozását is. A pénzintézet 2007-ben Spanyolországban jelzáloghitel-termékekkel lépett piacra.

A magyarországi fióktelepet 2007 végén hozták létre, és 2008 őszén gépjármű-hitelezéssel kezdte meg itteni tevékenységét. Az autóértékesítésben a portugál-francia bank budapesti fióktelepe 90 százalékban a használt autók értékesítésének finanszírozását végzi.

Muradin Gergely elmondta: a Banco Primus fél éven belül 400 új- és használtautó-kereskedővel kíván szerződést kötni országszerte, tevékenysége fókuszában a magánszemélyek hitelezése áll.

A Banco Primus alaptőkéje 30 millió euró, a 2007-es hitelportfólió Portugáliában mintegy 90 millió euró, Spanyolországban 17 millió eurót volt.