Jó hajrá ellenére mínuszban zárt Budapest

Vágólapra másolva!
A kereskedés döntő részében a mélyben tanyázott a budapesti börze mutatója, az Amerikából érkező jó hírek és az ottani tőzsdék emelkedése miatt zárásra faragott hátrányából a BUX.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe kedden 0,92 százalékos csökkenéssel, 11 664 ponton zárt kedden. Ez viszonylag jó eredmények mondható, tekintettel arra, hogy a nap folyamán jóval mélyebben is járt az index.

A nyitás után ugyanis a BUX jókora süllyedést produkált, és kora délutánig jelentős mínuszban tartózkodott, ekkor azonban segítség jött a tengerentúlról. Amerikában kedvező hírek miatt felfelé indultak a tőzsdeindexek, és ez javította a budapesti hangulatot.

A harmadik negyedévről veszteséget jelentő Mol húzta le az irányadó mutatót, az olajrészvények ugyanis 3,4 százalékkal 96601 forintra gyengültek. Az OTP jegyzése 0,1 százalékkal 2692 forintra csökkent, a Magyar Telekom árfolyama 0,7 százalékkal 542 forintig esett. Ezzel szemben a Richter erősödött, a gyógyszerpapírok 24 800 forinton zártak, ami 0,8 százalékos többletet jelent.