Elfogyott a Dow lendülete

Vágólapra másolva!
Mínuszba fordult a Dow Jones, a Nasdaq és az S&P pedig enyhe plusban van, miután a zárás előtt két órával még közel napi csúcson álltak a vezető indexek. A pénteki erősödés hajtóereje részben az volt, hogy drágultak az olajipari részvények a kőolaj három dollárt meghaladó drágulására. Ezt az a várakozás váltotta ki, hogy az OPEC termelésének a csökkentéséről dönt a jövő héten. Erősítette a befektetői bizalmat, hogy több cég, köztük a Google, az IBM, a Honeywell International Inc, a Google Inc és az Advance Micro Devices Inc meggyőző profitjelentést tett közzé.  
Vágólapra másolva!

Warren Buffett a New York Times-ban megjelent írásában azt közölte: vásárolni kezdte az amerikai részvényeket. A leggazdagabb amerikai, a Berkshire Hathaway Inc befektető társaság vezetőjének tanácsait általában sok befektető követi.

Közép-európai idő szerint 20 órakor a technológiai papírokkal telített Nasdaq Composite index 54,55 pont emelkedéssel 1772,26 ponton volt. A 30 vezető ipari részvény DJIA mutatója 9203,07 ponton állt 223,65 pont növekedéssel.