Rosszul nyitotta a jelentéssort az Alcoa

Vágólapra másolva!
Hagyományosan az Alcoa tette közzé először harmadik negyedévi pénzügyi jelentését megnyitva ezzel a beszámolási szezont. A cég pénzügyi eredménye azonban elmaradt a vártól - tájékoztat a Bloomberg internetes oldala.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A nettó profit a bázisnegyedéves 555 millióról 268 millió dollárra esett vissza. Ez azt jelenti, hogy részvényenként 63 helyett 33 dollár a nyereség. A vállalat a papírok 12 százalékának megkaparintása után abbahagyta részvény-visszavásárlói akcióját.

Néhány nem kulcságazat kihagyásával a nyereség részvényenként 37 centes szemben a Bloomberg által megkérdezett 18 elemző 51 centes várakozási átlagával.

Klaus Kleifeld vezérigazgató szerint a visszaeső kereslet miatt zuhanó árak és a hitelválság visszaveti az alumíniumgyártást, ezért a nem profitképes ágakat be kell zárni. Azt is elmondta, hogy néhány nem kulcságazatbeli projektet leállítanak, hogy a várható gazdasági visszaesés hatásaival elbírjanak.

Az alumíniumgyártó társaság részvényei az eredmény közzététele után 2,34 dollárral, vagyis 13 százalékkal estek, és párizsi idő szerint 18:06-kor 13,74 dolláron állt. A részvények ebben az évben 54 százalékot veszítettek értékükből.