Túl jól megy az orosz tőzsde, megint leállították

Vágólapra másolva!
A két vezető orosz tőzsdén - az elmúlt napokhoz hasonlóan - csütörtökön is megindult, leállt, majd ismét újraindult a kereskedést, miután a korábbi leállítást követő újraindítás során a fő indexek túl erősen növekedtek, átlépve a megengedett napi kilengést.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A dollár jegyzésű RTS mutató helyi idő szerint röviddel 11 óra előtt 12,66 százalékos emelkedésnél járt. Csütörtök reggel az index nyitáskor 11,3 százalékot vesztett, erre függesztették fel a kereskedést, majd később újraindították. Az RTS mutató az év eleje óta már 63 százalékot vesztett.

A MICEX mutató, amelynek részvényeit rubelben jegyzik, csütörtökön 15,77 százalékot erősödött, majd a túlzott növekedésre leállították részvényei kereskedését. Eredetileg hétfőig már nem is akarták újraindítani a kereskedést, de a legutóbbi hírek szerint helyi idő szerint kora délután ismét megindul. Szerdán a 14,35 százalékos veszteségű indexet felfüggesztették, és akkor a tőzsdefelügyelet az közölte, hogy péntekig nem indítják újra, de ezt később ugyanígy megváltoztatták.