Nem tartja a tavalyi rekordot a Praktiker

Vágólapra másolva!
A nemzetközi üzletmenetben tapasztalható felfutás ellenére a Praktiker AG forgalma a harmadik negyedben némileg elmaradt a tavalyi év rekordszintjéhez képest, 1,017 milliárd eurót tett ki, ami 1,9 százalékkal kevesebb, mint egy éve - áll a társaság közleményében. Az év első kilenc hónapjában 3,015 milliárd euró volt a bevétel, 0,9 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.
Vágólapra másolva!

A január és szeptember közötti időszakban képződött EBITA 109,5 millió euró, ami a tavalyi év azonos időszakához képest 21,2 százalékos javulást jelent. A harmadik negyedben a működési nyereség 50,3 millió eurót mutat, ez 9,1 millió euróval, azaz 22,1 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Az adózott eredmény a harmadik negyedben 28,2 millió eurót tett ki, egy évvel korábban még 8,9 millió euró volt az adó utáni veszteség. Január-szeptember között 60,4 millió euró volt a többlet, 147 százalékkal több az egy évvel korábbi 24,4 milliónál.

A társaság az idei évre 135-140 millió eurós üzemi nyereséget tervez. Ezt megvalósíthatónak látják a cégnél, mert bár a pénzügyi válság nem segíti a forgalmat, nem számítanak arra, hogy ez tartós csökkenést eredményez a fogyasztási cikkek keresletében a barkácsszektorban.