Többet szeretne az INA-ból a Mol

Vágólapra másolva!
A Mol Nyrt. az INA részvények egy részének megszerzése után minél hamarabb tárgyalni szeretne a horvát kormánnyal a további felvásárlásokról - mondta Mosonyi György, a Mol vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

A Mol felgyorsítja a horvát olajcégben a beruházásokat: a 400 millió eurós beruházási programot egymilliárd euróra emeli. Terveik szerint 2011-ig mintegy egymilliárd euró beruházással két finomítót újítanának fel Horvátországban.

A Mol szeptember elején az INA 31 százaléknyi, közkézen forgó részvényeire tett ajánlatot, amely 28 milliárd kunára értékelte az INA-t. A horvát olajipari konszern további 44 százaléka állami tulajdonban van, a Mol eddigi tulajdoni részesedése 25 százalék és egy szavazat. A Mol a sajtóhírek szerint többségi tulajdonra akar szert tenni az INA-ban, és részvénycseréről is tárgyalna a horvát kormánnyal.

Elemzők szerint a Mol és a horvát kormány közötti tárgyalásokon egyelőre 19 százaléknyi részvény eladásáról vagy cseréjéről lehet szó: a Mol talán akkor járna a legjobban, ha a 19 százalékos pakettet elcserélné az INA gázüzletágáért.