A Moody's leminősített 5 KBC-kötvényt

Vágólapra másolva!
A jelentős kelet-európai érdekeltségekkel rendelkező belga KBC bankcsoport - egyebek közt a magyar K&H tulajdonosa - 930 millió euró veszteséget vár a harmadik negyedben, miután a Moody's rontotta a bank több strukturált befektetési termékeinek besorolását.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Egy évvel korábban a társaságnak 639 millió euró volt az adózott eredménye. A belga bankcsoport november 6-án ismerteti részletesen eredményeit. A cég egyelőre nem fordul a belga kormányhoz hitelgaranciáért vagy más fajta segítségért, de előfordulhat, hogy erre a lépésre kényszerülnek - írja a Reuters.

A KBC nemrégiben szilárdságáról és erős pozíciójáról biztosította a befektetőket és a gazdasági szereplőket: közleményében a bank jó helyzetét azzal is indokolta, hogy fő területük Kelet-Európa, amelyet a hitelválság kevéssé vagy egyáltalán nem érint, és kevésbé sérülékeny is arra. A bank fizetőképességét garantálja az is, hogy nagyobb a betétállománya a kölcsönökénél, továbbá jó referenciákkal rendelkező, stabil részvényesek állnak mögötte, akik bíznak az intézet stratégiájában.