Kína beszáll a válságenyhítésbe

Vágólapra másolva!
A kínai központi bank bejelentette, hogy együttműködik majd a világ más központi bankjaival a globális pénzügyi válság legyűrésére, a kereslet növelésére és a gazdasági növekedés fenntartására.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Mint ismeretes, Kína is, miként Ázsiában Dél-Korea, Hongkong és Tajvan is, leszállította a hét közepén az irányadó kamatokat, követve az Egyesült Államok és Európa példáját. Kína egy hónapon belül másodszor folyamodott kamatmérsékléshez.

A kínai jegybank, a People's Bank of China szóvivője azt is közölte, hogy monetáris politikájukat a hazai és a globális gazdasági változásokhoz igazítják.

A kínai központi banknak a pénzpolitikával foglalkozó legutóbbi, harmadik negyedévi tanácskozásán megállapították, hogy az ország nem látja kedvezőnek a nemzetközi kilátásokat, de a 2000 milliárd dolláros valutatartalék birtokában az ország védelmet élvez a globális pénzügyi vihar hatásaitól, és a nemzetgazdaság a kívánt irányban halad, az ország pénzügyi rendszere biztonságos és stabil.

A központi bank közleményében az is olvasható, hogy a pénzintézet a monetáris és költségvetési együttműködés mellett javítja az ipari és kereskedelmi együttműködést is másokkal, és törekszik gazdasági felépítményének átalakítására, amely túlságosan ráépült a kivitelre és az ehhez kapcsolódó beruházásokra.