Késik a Genesis az amerikai tőzsdéről

Vágólapra másolva!
A Genesis Energy Befektetési Nyrt., a jelenlegi globális piaci viszonyok és az amerikai befektetési bankokat ért példátlanul kedvezőtlen események miatt semmilyen időponti garanciát nem tud adni részvényeinek az Egyesült Államokban tervezett másodlagos forgalmazásának megkezdésére - közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Vágólapra másolva!

A Genesis tájékoztatása szerint a cég igazgatótanácsa korábban már bejelentette, hogy az amerikai bevezetéshez szükséges teljes dokumentációt már elfogadta az amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyelet (SEC), és így lehetővé vált az amerikai letéti jegy (ADR) programjának elindítása.

A Genesis által megbízott, a jogszabályok értelmében a piaci forgalmazáshoz szükséges amerikai fő kapcsolattartó (PAL) Merriman Curham and Ford cég ugyanakkor bejelentette: erőforrásainak és a többi Genesis-szel versenyhelyzetben lévő projekt felé tett elkötelezettségének értékelését követően nem kívánja a PAL szerepét betölteni - olvasható a közleményben.

Továbbra is Amerika a cél

A társaság hangsúlyozta, hogy továbbra is célja az ADR-ek bevezetése az International OTCQX (QX) részvénypiacra, a bevezetési folyamat folytatása érdekében ezért más lehetséges jelölteket is megvizsgál a PAL, illetve a piaci bevezetéshez szintén szükséges "market maker" szerepére.

A budapesti tőzsde B kategóriájában szereplő Genesis egy korábbi közleményében kifejtette, hogy az International OTCQX olyan platform, amely előnyös helyzetbe hozza a megbízható nemzetközi kibocsátókat az amerikai piacon egyébként forgalomban lévő több mint 8000 szabad piaci forgalmazású részvénnyel szemben.

A Genesis papírjainak tőzsdei kereskedését a bejelentést követően néhány percre felfüggesztették a kedden délelőtt átlagosan 4-6 százalékos emelkedésben lévő Budapesti Értéktőzsdén, mivel a társaság részvényeinek ára közel 15 százalékkal 841 forintig esett az előző napi, 988 forintos záróárhoz képest.